Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘LAAT HAVENBEDRIJF SANERING BETALEN BROEKPOLDER VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- De SP in Vlaardingen wil dat het Havenbedrijf Rotterdam de portemonnee trekt voor de sanering van de Broekpolder. De provincie neemt nu 70% voor zijn rekening, het waterschap een paar ton en Vlaardingen 1,5 miljoen euro. De SP in Vlaardingen is het hier niet mee eens, omdat het gaat om geld dat via belastingen en heffingen door de inwoners van Vlaardingen en Zuid-Holland opgebracht wordt.

De SP stelt dat het storten van ‘na wat achteraf bleek’ zeer vervuild havenslib in de Broekpolder, het werk is van het toenmalig Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam, sinds 2004 na verzelfstandiging het Havenbedrijf Rotterdam. Dit bedrijf heeft vorig jaar nog een winst geboekt van 1 miljard euro. De SP vindt dan ook dat de gemeente Vlaardingen, de provincie en het Hoogheemraadschap Delfland deze kosten die zij maken als een voorschot moeten beschouwen. Alle kosten van de sanering moeten verhaald kunnen worden op de vervuiler, het Havenbedrijf Rotterdam.

1 reactie op “‘LAAT HAVENBEDRIJF SANERING BETALEN BROEKPOLDER VLAARDINGEN’

  1. Die Broekpolder is op een vuilnisbelt geplant, dat havenslib ligt er al tientallen jaren. Niemand had hier last van. Er kwamen wat kanoërs, wandelaars, fietsers, water,,sporters” en golfers. Niks aan het handje. Nu wordt deze polder volgepleurd met recreatiegedoe, in de gemeenteraad gaan stemmen op om er zoveel mogelijk mensen naar toe te lokken, het wordt er inmiddels zo onaangenaam druk dat ik de weekeinden er maar mijd en onder die recreanten zit vast spul dat in de grond gaat graven en nu lopen zeuren om sanering. Nog even en de vinex wijken schieten er als paddestoelen de grond uit. Grauw links wil vast al die bomen in hun biomassacentrales gooien terwijl ze mij mijn open haard misgunnen. Laat die polder met rust, bouw er geen nieuwe verenigingen meer bij. Zeker ook geen bruggetjes meer, die zijn er genoeg. Dit stukje groen is veel te toegankelijk geworden om nog als broedgebied te dienen. Zeker nu het kopleergedrag de mensen naast hun labradoedel ook nog een sloep laat aanschaffen waarin men zonder enige kennis van zaken de rietkragen met nesten stuk vaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *