Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘LAAT ARBEIDSMIGRANTEN SCHIEDAM TOERISTENBELASTING BETALEN’

SCHIEDAM- Ook arbeidsmigranten in Schiedam moeten toeristenbelasting gaan betalen, vindt oppositiepartij Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS), maar de wethouder gaat daar niet in mee. GroenLinks ziet juridische haken en ogen en bij Denk vermoedt men een poging van LOS om arbeidsmigranten te willen pesten.

Volgens fractievoorzitter Andreas Rose (LOS) loopt Schiedam volgend jaar inkomsten mis bij het niet aanslaan van de grote groep arbeidsmigranten die overnachten in Schiedam. Wethouder Marcel Bregman (D66): “Wat u vraagt is een belasting voor iedereen die niet-ingezetene is. Daar is in dit geval niet voor gekozen, want het gaat met namen over de toeristische sector.” Rose wijst op een meerderheid aan zakelijke overnachtingen die ook vallen onder de toeristenbelasting. Bregman: “Wij noemen dat zogenaamde zakelijke toeristen en dat zijn wel degelijk ook toeristen die gebruik maken van voorzieningen.”

Rose: “Bed and breakfasts in Schiedam, ik ken er een paar mensen, die draaien voor het grootste gedeelte op bedrijven. Op mensen die beroepsmatig in Schiedam verblijven. En die paar toeristen die hier slapen, dat zijn er niet zo heel veel, hoor, als je die gaat belasten dan moet je dat ook doen bij diegene die hier alleen maar komen, omdat ze in het Westland werken. Die moeten hier dan ook maar betalen.”

Bij Denk wil Doğukan Ergin weten wat LOS nu werkelijk beoogt. Ergin: “Zeg eens eerlijk, dit is alleen maar arbeidsmigranten pesten.” Rose houdt vol dat het hem gaat om het mislopen van inkomsten voor de gemeente.

In april hield Denk nog een betoog om veroorzakers van hardnekkige woonoverlast in Schiedam een tweede kans te geven. Denk keerde zich daarmee tegen aanpassing van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp) waarmee Schiedam werkt om onder meer zware woonoverlast door arbeidsmigranten te kunnen bestrijden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘LAAT ARBEIDSMIGRANTEN SCHIEDAM TOERISTENBELASTING BETALEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *