Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LAAN VAN BOL’ES SCHIEDAM ECHT OP DE SCHOP

SCHIEDAM- De werkzaamheden aan de Laan van Bol’Es in Schiedam-Groenoord beginnen nu echt. Om de laan veiliger te maken, vinden er in juli en augustus wegwerkzaamheden plaats. Dura Vermeer voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Schiedam. Eind augustus zijn de werkzaamheden gereed.

Tijdens deze werkzaamheden is de rijrichting van Vlaardingen richting Schiedam voor motorverkeer gestremd en is daarvoor een omleiding ingesteld. De winkels en instellingen aan en nabij de Laan van Bol’Es blijven toegankelijk. De rijrichting Schiedam – Vlaardingen blijft tijdens de werkzaamheden gehandhaafd voor verkeer. In de uitvoeringsperiode is de maximumsnelheid voor het verkeer 30 km/u. Actuele bouwinformatie is te verkrijgen via de BouwApp, de facebookpagina Laan van Bol’Es en de gemeentelijke website www.schiedam.nl/laanvanboles.

De Laan van Bol’Es wordt veiliger gemaakt door de rijbanen te versmallen en de middenberm te verbreden. Het aantal oversteekplaatsen wordt teruggebracht naar drie duidelijke oversteekplaatsen. Door de openbare verlichting te verplaatsen naar de buitenzijde van de rijbanen, zijn zowel de weg als de oversteekplaatsen beter verlicht. Daarnaast verdwijnen alle voorsorteerstroken, waardoor de snelheid omlaag gaat. Tevens wordt de kruising met de Van Beethovenlaan aangepast naar een rotonde.

1 reactie op “LAAN VAN BOL’ES SCHIEDAM ECHT OP DE SCHOP

  1. Weet niet of iemand naar de Peter van Anrooy laan heeft gekeken komen nu per dag 500 auto’s die denken hier door te kunnen rijden dat niet kan omdat dit dood loopt maar somige gewoon over het gras en fietspad rijden misschien een optie een bord dat het dood lopend is voor voertuigen en tijdelijk het fietspad versmallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *