Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘LAAGGELETTERDHEID BIJ 32 % INWONERS SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De bestrijding van laaggeletterdheid staat komende dinsdagavond op de agenda van het Stadserf. De gemeente stelt in de vooraankondiging dat naar schatting 32% van de inwoners van Schiedam laaggeletterd is. Inwoners, raadsleden en ambtenaren bespreken dinsdagavond het Ambitieplan Taalvaardig Schiedam, om stadsbewoners te helpen meer taalvaardig te worden. Schiedam besteedt jaarlijks meer dan een half miljoen euro aan ‘de strijd tegen laaggeletterdheid’.

Tot begin dit jaar schermde de gemeente met een onderzoek van het ROA – Maastricht University, waaruit zou blijken dat in de gemeente Schiedam het percentage laaggeletterden boven het landelijke gemiddelde (11%-13%) ligt. Het ingeschatte risico op laaggeletterdheid in Schiedam zou hoger zijn dan 16%.

ProBiblio heeft de kans op laaggeletterdheid in Schiedams per wijk ingeschat op basis van risicofactoren: leeftijd, migratiestatus, arbeidsmarktstatus, opleidingsniveau, inkomen, type woning en gezondheid. Volgens deze schattingen heeft de wijk Nieuwland een zeer hoog risico op laaggeletterdheid. De wijk Groenoord heeft een hoger dan gemiddeld risico op laaggeletterdheid.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *