RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KWIJTSCHELDING SCHULDEN VLAARDINGSE GEDUPEERDEN TOESLAGEN

VLAARDINGEN- In Vlaardingen worden de schulden kwijtgescholden van ouders die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagaffaire. Het college van burgemeesters en wethouders heeft dat besloten. De kwijtschelding moet deze ouders rust, zekerheid en zicht bieden op een nieuwe start. Het gemeentebestuur loopt met het besluit vooruit op wetgeving per 1 januari.

Het Rijk heeft gemeenten toegezegd alle kosten die gemeenten hierbij maken te vergoeden. De wet waarin geregeld wordt dat gemeenten door de kinderopvangtoeslagaffaire gedupeerde ouders kunnen helpen door het kwijtschelden van schulden, gaat niet eerder in dan per 1 januari 2022. Omdat de gemeente het belangrijk vindt dat de ouders op korte termijn geholpen worden, heeft het college nu dit besluit genomen.

Het aantal gedupeerden van de toeslagenaffaire blijft groeien, zonder dat de Belastingdienst hier (voldoende) inzicht in heeft, meldt de gemeente Vlaardingen. In Vlaardingen wonen ongeveer 440 gedupeerden van de toeslagenaffaire, blijkt uit gegevens van de Belastingdienst. In het hele werkgebied van Stroomopwaarts gaat het totaal om 1000 gevallen. In de praktijk melden zich daarnaast ook zelf ouders, die niƩt op de lijsten van de Belastingdienst voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *