Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KWIJTSCHELDING HUUR AMATEURSPORTCLUBS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Vlaardingse gemeentebestuur heeft besloten tot het kwijtschelden van de huur van sportaccommodaties aan amateursportorganisaties in de periode van 1 november tot en met 31 januari om zo in aanmerking te komen voor de Tegemoetkoming Verhuurders Sportaccommodaties van het Rijk.

De Minister van Medische zorg kan op aanvraag een tegemoetkoming verstrekken aan een gemeente, sportbedrijf of particuliere verhuurder voor gederfde huurinkomsten als gevolg van de hoax. Voorwaarde hiervoor is dat de huur ten laste van de amateursportorganisaties daadwerkelijk is kwijtgescholden.

Net als vele andere sectoren is de sportsector hard geraakt door de gevolgen van de hoax. De amateursportverenigingen werden geconfronteerd met een omzetdaling over de periode van 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022. Veel van deze amateursportorganisaties zijn te klein om in aanmerking te komen voor de door de overheid beschikbaar gestelde steunmaatregelen. Door het kwijtschelden van de huur wordt de financiƫle druk bij de amateursportorganisaties verlicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *