RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KWARTIERMAKER VOOR SCHIEDAMS JUBILEUMJAAR KAN STARTEN

SCHIEDAM- Binnenkort wordt de kwartiermeester aangesteld om de viering van het 750 jarig bestaan van Schiedam te vieren in 2025. De kwartiermaker werkt in opdracht van de gemeente en wordt ondersteund vanuit het team Stadspromotie.

Een eerste taak wordt het opstellen van een programma dat valt onder verantwoordelijkheid van wethouder Anouschka Biekman (D66) en de burgemeester. Belangrijkste taak van de kwartiermaker is het, in overleg met de stad, opstellen van een conceptprogramma voor het jubileumjaar met bijbehorende financiële onderbouwing. Dit programma wordt aan de gemeenteraad gepresenteerd na de zomer.

Het beschikbaar gestelde bedrag van 325.000 euro is bedoeld om een professionele organisatie in te richten met de kwartiermaker en een projectleider die aan de slag gaan met het voorbereiden van het jubileumjaar. Voor de eerste fase is het werkbudget nodig waarmee bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd om de stad te betrekken. Ook moet een stevig fundament worden gelegd voor de latere uitvoering/

Afgelopen dinsdag hebben alleen de fracties van AOV en OPS tegen de startnotitie ‘Schiedam 750 jaar’ gestemd. Tijdens de raadsvergadering liet het AOV weten een kwartiermaker van 100.000 euro tot medio 2023 veel te duur te vinden.

1 reactie op “KWARTIERMAKER VOOR SCHIEDAMS JUBILEUMJAAR KAN STARTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *