Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KUNSTZINNIGE DRAAI MET FESTIVAL IN ZEETOREN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Ook de afgelopen weken was er in de media weer veel aandacht voor milieu- en afvalproblematiek, o.a. door de actie van SIRE: Repareer het waardeer het. Komende zondag geeft Stichting KUnSTPLAATS in Hoek van Holland daar een kunstzinnige draai aan met het Festival Verzamel, ontzamel! in De Zeetoren.

In de opmaat naar het festival zijn scholen, sportverenigingen en scouting geactiveerd oude mobieltjes en computerbenodigdheden in te zamelen voor hergebruik. Want dat is de rode draad op 29 september: stop de afvalberg, o.a. door een tweede leven voor afgedankte spullen en door een kritisch houding ten aanzien van onze wegwerpmaatschappij. Onze focus ligt daarbij vooral op de jeugd. Jongeren ontpoppen zich momenteel wereldwijd als klimaatactivisten.

Om 11 uur is de opening. Vanaf 11.15 uur is er in PLSTK Café muziek door jonge singer-songwriters en het Westlandse popduo W2. Van 11.30 tot 17.00 uur zijn er in de toren korte presentaties (maximaal 15 minuten) door organisaties die zich actief bezig houden met de strijd tegen de plastic-soep en de verstoring van ons ecosysteem.

Om 12 uur begint de eerste van drie po√ęzieworkshops door de Groningse dichter/entertainer Richard Nobbe.

Tussen 13.00 tot 17.00 uur maakt SCRAP XL met kinderen (en hun ouders) kunstwerkjes met afvalproducten. Er zijn ook activiteiten in tenten buiten de Zeetoren. Daar worden o.a. mobieltjes en computerproducten ingezameld voor hergebruik en geeft Jane Goodall Instituut Nederland voorlichting. Verder werkt TrahsUre Hunt daar aan een kunstwerk en is er zee- en surfmuziek uit de verzameling van de Westlands/Hoekse DJ Nic van Leeuwen.

Het volledige programma is te halen bij het VVV op het Brinkplein. Zie ook: www.stichtingkunstplaats.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *