Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KUNSTWERK VLAARDINGEN VERLOREN NA BRAND

VLAARDINGEN- Het kunstwerk in de gevel van het kantoorgebouw van welzijnsorganisatie Minters aan de Parallelweg in Vlaardingen moet als verloren worden beschouwd. Het gaat om een aard en nagelvast gemetseld kunstwerk dat niet kan worden verwijderd. Het complex zal in zijn geheel worden gesloopt, inclusief het kunstwerk, nadat er in de nacht van 8 op 9 maart een felle brand uitbrak.

Van de inboedel van Partycentrum Prikkewater bleef niets gespaard. Het bedrijf is momenteel bezig met de verbouwing van het vervangend pand aan  Koningin Wilhelminahaven.
Van de inboedel van Partycentrum Prikkewater bleef niets gespaard. Het bedrijf is momenteel bezig met de verbouwing van het vervangend pand aan Koningin Wilhelminahaven.

Minters is vrijwel direct na de brand ondergebracht in het voormalige stadskantoor aan de Westhavenkade en heeft daar een huurovereenkomst aangeboden gekregen. Partycentrum Prikkewater is iets later verhuist naar een pand aan de Koningin Wilhelminahaven( zuidzijde).

De materiƫle schade van de brand en de daaruit voortkomende asbestbesmetting is voor alle partijen groot. Het gebouw mocht daardoor niet meer betreden worden. Hierdoor zijn veel goederen verloren gegaan. Medewerkers van Minters en de verzekeraar hebben nog wel een aantal bruikbare goederen en privacygevoelige informatie uit het pand gehaald, maar bij Prikkewater is alles verloren gegaan.