Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KUNSTWERK MET QR-CODE IN SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Het nieuwste bronzen vogelkunstwerken in Schiedam-Ketehel is voorzien van een QR code. Door het scannen van deze code kan iedereen met een smartphone een geluidsfragment horen met informatie over de bijzondere eigenschappen van de vogel en de herkomst van het kunstwerk.

Het kunstwerk de Groene Specht werd zaterdag aan de Bosrand in Kethel-Oost onthuld. Het is de vierde in een reeks van acht bronzen vogelkunstwerken die de wijk sieren. Als onderdeel van het plan ‘Kunst in de Wijk’ maakt deze Specht een diep gekoesterd verlangen van de bewoners waar. Alle reden voor een feestje.
IMG_3278
Atze Veenstra van de werkgroep ‘Kunst in de Wijk’ opende het woord, met dankzegging aan partijen zoals Gemeente Schiedam, Van Dijk Maasland, heer en mevrouw Sloos voor het beschikbaar stellen van hun gevel, en niet te vergeten kunstenaar Sjef Henderickx voor het mogelijk maken van dit kunstwerk. Onder luid applaus van de zo’n 50 toehoorders werd de Groene Specht in de wijk verwelkomd. ‘Als extra dimensie is onder elk vogelkunstwerk een RVS tegel met QR code in het straatwerk gevoegd. Het maakt onderdeel uit van een audiotour die u van kunstwerk naar kunstwerk leidt’, vertelt Veenstra. Zijn woord besluitend met gepaste dank aan buurtbewonende heer en mevrouw Niemer voor het inspreken en Floris LobĂ© voor het bewerken van deze audiotour.

De wijk is momenteel onderhevig aan ophoogwerkzaamheden die ongeveer twee jaar duren. Telkens als er een straat door aannemer Van Dijk Maasland is opgehoogd, wordt dit gevierd met zo’n ‘vogelfeestje’.

 

Zie ook: Slimme technologie voor senioren Schiedam.

Kunstwerk met QR-Code Schiedam.