RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KUNSTENAARS TONEN MALLEN IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Kunstenaars en uitvoerders tonen hun 2-D en 3-D werken èn de bijbehorende mallen tijdens de nieuwe expositie Break the Mould bij in Ruimte in Beweging in Schiedam.

In 1876 werd Rodin valselijk beschuldigd van surmoulage, dat wil zeggen het afgieten van menselijke lichaamsdelen. Het gebruik van echte lichamen, was ondenkbaar! De ambachtelijke kunde van kunstenaar vond men essentieel. Tijden veranderen…

Kunstenaars en uitvoerders maken al sinds mensenheugenis gebruik van mallen om (delen) van hun werk te maken, vormen strak vorm te geven, vormen te herhalen, een grotere oplage te maken, een specifieke techniek of materiaal toe te passen of om herkenbare elementen in te voegen.

Maar… wat is een mal? Wat kan een mal? Gebruik je bij het zeefdrukken een mal, of bij een ets? Is een werk nog uniek als het uit een mal komt? Doet dit er überhaupt toe?

Opening 22 april 15.30 uur
Mallendag zondag 13 mei: Kunstenaars geven presentaties en maken mèt en vóór het publiek mallen en afdrukken.

Ruimte in Beweging Boterstraat 81 3111 NB Schiedam

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *