Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KRUISING METRO HOEK VAN HOLLAND OPNIEUW TER DISCUSSIE

HOEK VAN HOLLAND- De kans bestaat dat de gelijkvloerse kruising van de metro over de Strandweg in Hoek van Holland alsnog wordt afgekeurd. De Rotterdamse gemeenteraad is niet geïnformeerd over een brief waarin de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) waarschuwt voor deze nog aan te leggen kruising van de Hoekse lijn naar het strand. De brief is voor de Rotterdamse VVD aanleiding tot het stellen van schriftelijke vragen.

In de brief van 3 oktober schrijft de ILT aan de Metropoolregio dat zij zeer terughoudend zijn ten aanzien van nieuwe overwegen vanwege de verkeersveiligheid. Bestaande gelijkvloerse kruisingen moeten volgens de ILT zelfs zoveel mogelijk worden omgebouwd naar ongelijkvloerse kruisingen.

De VVD is altijd voorstander geweest van de aanleg van een tunnelbak aan de Strandweg (kosten  19,1 miljoen euro).

De Rotterdamse gemeenteraad heeft in februari 2017 gekozen voor een gelijkvloerse kruising van de metro op de Strandweg in combinatie met een verkeerscirculatiesysteem. Door het invoeren van het verkeerscirculatiesysteem zullen veel minder auto’s de toekomstige metrokruising in Hoek van Holland passeren op drukke stranddagen, is de verwachting.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “KRUISING METRO HOEK VAN HOLLAND OPNIEUW TER DISCUSSIE

  1. Het is het slechtste idee ooit om de metro door te trekken naar het strand. Hoe gaat het spoor er uitzien met een flinke storm. Al meer als 48 jaar moeten de strandgangers ongeveer 1 km lopen naar het strand had dat lekker zo gehouden. Scheelt een kleine 20 miljoen euro’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *