Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KROEGBAAS SCHIEDAM OVERTREEDT GELUIDSNORM

SCHIEDAM- De 41-jarige L. Ö. uit Schiedam moet voor de economische politierechter verschijnen wegens het overschrijden van het geluidsniveau in een door hen geëxploiteerd horecabedrijf.

De Turk was op 10 maart 2019 eigenaar van een kroeg genaamd Café Vierambacht. Volgens justitie is vastgesteld dat in de eenmanszaak in de Vierambachtsstraat 21 A, al dan niet opzettelijk, lange tijd het gemiddelde beoordelingsniveau van de aanwezige installaties, op een gevel van een woning gelegen aan perceel Gerrit van de Lindestraat 8 B, tussen 00.16 uur en 00.59 uur, ongeveer 59 dB(A), althans meer dan 40 dB(A).

In de algemene regels waar horeca-instellingen aan moeten voldoen zijn bepalingen opgenomen over de geluidsgrenzen. De normen komen er op neer dat ‘s avonds tot 23.00 uur de geluidsbelasting op de gevel van een nabijgelegen woonhuis nooit meer dan 40 dB (A) mag zijn en na 23/00 uur niet meer dan 30 dB (A). In de praktijk betekent dit dat u in huis de muziek vrijwel niet kan horen. Heeft u de indruk dat de normen worden overschreden dan moet er een akoestisch onderzoek plaatsvinden.

3 reacties op “KROEGBAAS SCHIEDAM OVERTREEDT GELUIDSNORM

  1. Kost de gemeenschap uiteraard weer veel geld.
    Zelf beweert hij, natuurlijk weer, geen inkomsten te hebben ivm de coronagriep. Dus advocaat krijgt hij gratis. En uiteraard een dure tolk, hij spreekt uiteraard onvoldoende Nederlands om de rechter te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *