Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KRITIEK OP VERKIEZINGSKRANT SCHOOLKINDEREN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een verkiezingskrant voor Schiedamse basisschoolleerlingen is ’geldverspilling en flauwekul’, vindt Andreas Rose, lijsttrekker voor de nieuwe lokale partij LOS. De voorman van lijstnummer 10 haalt uit naar de Kinderverkiezingskrant van de gesubsidieerde, (pro-multiculturele) Kleine Ambassade. Rose: “Volgens mij hebben basisschoolkinderen geen stemrecht. Laat die jonge kinderen lekker spelen. Ze moeten al zo veel.” LOS is dan ook consequent en werkt niet mee aan de krant.

Andere lijsttrekkers zijn het oneens met de kritiek van Rose. Kinderen kunnen niet vroeg genoeg worden onderricht in staatsrecht en democratie, krijgt  de LOS lijsttrekker te horen. Rose: “Dat begint al op het schoolplein met kiezen wie mee mag doen met spelletjes. Hebben ze echt de stichting de Kleine Ambassade niet voor nodig. De beste toekomst heeft de jeugd als ze op de basisschool de basiskennis, zoals taal en rekenen, wordt bijgebracht. Staatsrecht kan nog wel even wachten.”

Vorige week zijn vrijwel alle lijsttrekkers voor de kinderkrant geïnterviewd in het Wennekerpand over zaken als ‘pesten en discriminatie’.

De Kleine Ambassade (voorheen Stichting Kik’r), is ook stuwende kracht achter de Schiedamse kindergemeenteraad. De raad bestaat uit drieëntwintig niet-gekozen leden van verschillende Schiedamse basisscholen. De kinderen buigen zich vooral over politiek-correcte thema’s als kunst, cultuur en milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *