WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KRITIEK OP PLASTIC TASJES BIJ AFHAALSERVICE BIBLIOTHEEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is kritiek op het gebruik van een plastic tasjes bij de afhaalservice voor leden van de bibliotheek in Schiedam. De kritiek komt uit de hoek van Progressief Schiedam (PS), die daarmee reageert op de opening van het Boekenraam in de Korenbeurs, waar wethouder Duncan Ruseler (AOV) afgelopen maandag als een van de eerste gebruik maakte van het loket aan de voorkant van  de Korenbeurs.

‘Jammerlijk kwamen de boeken wel in een plastic tas en werd deze ook nog gebruikt’, bemerkt de fractievoorzitter van PS. Schiedam was een van de eerste gemeentes waar, op initiatief van PS, de plastic tas in de ban ging.

De wethouder laat weten dat hij geen eigen tas kon gebruiken. Ruseler: ‘ Volgens het strenge protocol moeten tassen worden klaargezet en 72 uur rusten. Vervolgens uitgeven met handschoenen. Ze hebben nog maar een paar plastic tassen en straks alleen maar papier. Hopelijk een beetje stevig, voor je zware leesvoer.’

Sinds maandag werkt de bibliotheek een afhaalservice voor leden in de Korenbeurs. Leden kunnen op de normale manier hun boeken reserveren via de website of app). Na een telefoontje of mailtje van de bibliotheek kunnen zij hun reserveringen afhalen bij de Korenbeurs.

Het afhalen gebeurt bij het loket aan de voorkant van het gebouw aan de Lange Haven. Inleveren kan ook. De bibliotheek adviseert: ‘Verpak alles dan in een plastic tas’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “KRITIEK OP PLASTIC TASJES BIJ AFHAALSERVICE BIBLIOTHEEK SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *