RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KRINGLOOPWINKEL MAASSLUIS MOET WEG

MAASSLUIS- Kringloopwinkel De Kleine Schaal in Maassluis moet het pand aan de Heldringstraat verlaten om een efficiëntere bedrijfsvoering mogelijk te maken voor de naastgelegen milieustraat. Dat laat het stadsbestuur weten aan oppositiepartij Maasluis Belang (MB).

De partij vindt het een slechte zaak dat de kringloopwinkel per 1 juli moet vertrekken. MB kwam vorige maand met raadsvragen over het beëindigen van het huurcontract door de gemeente. De kringloopwinkel voorziet in een behoefte naar twee kanten, meent MB. ‘Aan de ene kant kunnen mensen hun spullen brengen om deze een tweede kans te geven en aan de andere kant zien we de behoefte aan gebruikte goederen toenemen doordat de crisis zijn tol heeft geëist in gezinnen die het door omstandigheden steeds moeilijker kunnen bolwerken. De huidige locatie van de kringloopwinkel naast de milieustraat biedt meer mogelijkheden aan beide instanties”.

Het stadsbestuur vindt een vestiging naast een milieustraat niet perse noodzakelijk voor een florerende kringloopwinkel. Gewezen wordt op locaties van kringloopwinkels op industrieterreinen en in stadscentra in Vlaardingen, Wateringen en Rotterdam.

Met de eigenaar van De Kleine Schaal zouden diverse gesprekken zijn gevoerd alvorens de huur werd opgezegd. Ook heeft de gemeente ondertussen het vestigingsbeleid voor kringloopwinkels in het detailhandelsbeleid verruimd. Dergelijke bedrijven kunnen zich nu op de bedrijventerreinen Kapelpolder en Nieuwe Waterweg vestigen. Verder zijn mogelijke opties aan betrokkenen aangegeven voor locaties aan de Reigerstraat en de Zwarte Zee.

2 reacties op “KRINGLOOPWINKEL MAASSLUIS MOET WEG

  1. En al weer moet een bedrijf die de minstbedeelde helpt wijken voor bedrijven die wel winst maken Maassluis waar zijn jullie mee bezig. Niet sociaal in ieder geval
    Maassluis heeft echt een kringloopwinkel nodig want er zijn in Maassluis mensen die maar weinig te besteden hebben.

  2. Kringloop winkel voldoet aan een behoefte waarom dan van deze locatie weg ?? onbegrijpelijk voor zoveel bewoners een winkel waar men betaalbare goederen kunnen kopen en is centraal gelegen in Maassluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *