Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KRAMEN WEEKMARKT VLAARDINGEN NAAR BEDRIJFSTERREIN’

VLAARDINGEN- De CU-SGP stelt voor om de weekmarkt in Vlaardingen voorlopig te verspreiden over diverse locaties, waaronder bedrijfsterreinen. Van de gemeente wordt in dat geval ruimhartigheid verwacht rond de regels. De christenen werken aan schriftelijke vragen om dit te bereiken, zo licht fractievoorzitter Erik van Pienbroek toe in de uitzending van Omroep Vlaardingen. Hij pleit voor alternatieven voor de Vlaardingse weekmarkt.

Van Pienbroek: “Dat misschien een marktkraam met etenswaar op een bedrijfsterrein bij een groot bedrijf gaat staan. Dan kunnen we wel zeggen, van het bestemmingsplan mag er geen detailhandel plaatsvinden, of dat mag niet verkocht worden, maar misschien zouden we daar als gemeente gewoon wat ruimhartiger mee om kunnen gaan. Dat toch die ondernemer wel zijn goederen kan verkopen op een andere manier, dan de markt waar ze normaal zouden staan, waarvan de gemeente heeft gezegd, dat gaat nu even niet meer door.”

Op zaterdag 14 maart werd de voorlopig laatste weekmarkt gehouden op het Veerplein. Enkele dagen daarvoor had de burgemeester al besloten de markt niet door te laten gaan, maar zag daar toch nog even van af op verzoek van de fractie van Beter voor Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘KRAMEN WEEKMARKT VLAARDINGEN NAAR BEDRIJFSTERREIN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *