WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KOSTENPLAATJE BUS 53 WOUDHOEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er is 240.000 euro nodig wanneer de route van buslijn 53 in Schiedam wordt aangepast na de Harreweg, de Scheepvaartweg en de Zwaluwlaan. Bij de inzet van een taxibus  komen de kosten uit ongeveer 140.000 euro. Het prijskaartje voor het laten rijden van een tram komt uit op 250 euro per uur. Dit alles laat he stadsbestuur weten op vragen vanuit de gemeenteraad.

De wens voor herstel van de tram in de avonduren naar de Woudhoek in Schiedam is afgewezen door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Ook het plan om de tram naar Vlaardingen via de halte bij de keerlus in de Woudhoek te laten rijden krijgt geen steun van het regionaal samenwerkingsverband.

De afwijzing is gebaseerd op de kosten en de kwaliteit. De kosten voor de extra rijtijd van de tram zijn aanmerkelijk hoger dan die van de inzet van de huidige pendelbus. Deze pendelbus vraagt weliswaar een extra overstap voor reizigers naar de Woudhoek en Spaland, maar heeft wel dezelfde bedieningstijden en frequentie als de tram en bedient bovendien Sveaparken en Kethel-Oost. In het kader van Vervoerplan 2018 is het verzoek van de gemeente daarom opnieuw afgewezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *