Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KORTSLUITING IN MIJN HOOFD’ IN STADSGEHOORZAAL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De theatervoorstelling ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ wordt omschreven als een ‘indrukwekkende, mooie en tegelijkertijd komische theatervoorstelling over psychiatrie’. Vanavond te zien in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen.

Brenda Froyen vertelt over haar hedendaagse ervaringen in de psychiatrie. Stefaan Baeten vertelt over de behandelingen in de psychiatrie van vroeger. Twee monologen. Van een patiënt en een hulpverlener. Een zij en een wij,tegenover elkaar. Of wordt het toch een dialoog? Het zoeken naar wederzijds begrip staat in de voorstelling centraal, waarin muziek alles verbindt.

Brenda is pas bevallen van haar derde zoontje als ze een psychose krijgt. Ze heeft hallucinaties waardoor de realiteit wankelt. Haarpsychose haalt haar hele leven en dat van haar omgeving overhoop. Ze wordt driemaal opgenomen in verschillende instellingen. In de voorstelling vertelt ze over deze ervaringen en haar zoektocht naar hulp.

De anekdotes van Brenda worden door Stefaan in een breder kader geplaatst. Stefaan kent de andere kant van haar verhaal, de kant vande zorgverleners. Stefaan kent ook het historisch perspectief, in Vlaanderen alsook in Nederland. Wat is er verandert in de psychiatrie de afgelopen 200 jaar? Wat is er geleerd, wat valt er te leren van het verleden en van de huidige ervaringen van de patiënten?

Brenda en Stefaan zijn geboren vertellers. Op een geanimeerde manier brengen ze hun verhaal, afgewisseld met piano en zang. Een cabareteskevoorstelling van 90 minuten die je doet lachen, doet walgen, doet huilen, die je naar de keel grijpt. Een voorstelling die heel misschien een steen verlegt in de rivier.

Kortsluiting in mijn hoofd

Donderdag 25 april – 20:30 uur (deuren open 19:30 uur)

Toegangsprijs: € 19,00, kaarten via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/kortsluitinginmijnhoofd

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *