Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KOORZANG VLAARDINGEN

ROV Canto di Lode bestaat sinds 1997. De oratoriumvereniging telt zo'n zestig leden. Dirigent Rinus Verhage leidt een viertal koren waarmee hij o.a. grote oratoria uitvoert. Hiernaast is hij organist te Oude-Tonge, Stellendam en Zierikzee. In 1979 was hij prijswinnaar van het internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. Hij heeft een bloeiende lespraktijk. Sinds 1988 is hij op deeltijdbasis ook directeur van de Muziekschool Goeree-Overflakkee. Hij heeft zich altijd bijzonder verdienstelijk gemaakt tot het toegankelijk maken van muziek(onderwijs). In 2015 heeft hij een Koninklijke onderscheiding ontvangen.
ROV Canto di Lode bestaat sinds 1997. De oratoriumvereniging telt zo’n zestig leden. Dirigent Rinus Verhage leidt een viertal koren waarmee hij o.a. grote oratoria uitvoert. Hiernaast is hij organist te Oude-Tonge, Stellendam en Zierikzee. In 1979 was hij prijswinnaar van het internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. Hij heeft een bloeiende lespraktijk. Sinds 1988 is hij op deeltijdbasis ook directeur van de Muziekschool Goeree-Overflakkee. Hij heeft zich altijd bijzonder verdienstelijk gemaakt tot het toegankelijk maken van muziek(onderwijs). In 2015 heeft hij een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

VLAARDINGEN- Oratoriumvereniging ROV Canto di Lode zal op zaterdagavond 16 januari 2016 opnieuw te beluisteren zijn in de Grote Kerk van Vlaardingen.  Deze keer met een tweetal grote koorwerken van J.S. Bach: uit het Weihnachtsoratorium de delen 4, 5 en 6 en tot slot het Magnificat.

De uit Rotterdam afkomstige vereniging mag zich in de regio altijd verheugen op een groot publiek. Eerder bracht Canto di Lode de Johannes Passion en eerdere delen van het Weihnachtsoratorium in Vlaardingen. Eerder dit jaar werd in de Groote Kerk van Maassluis met veel succes de Matthäus Passion uitgevoerd. Vroeg in het nieuwe jaar kunt u weer genieten van koorzang op hoog niveau. Het werk stelt namelijk, zoals bij al Bachs werk, zeer hoge eisen aan de uitvoerders: complexe, meerstemmige koordelen en virtuoze solozang en –begeleiding. Het Magnificat van Bach is nog niet eerder door “Canto” uitgevoerd.

Ook nieuw is de samenwerking met barokorkest Eik en Linde uit Amsterdam, dat met een bezetting van 21 musici komt begeleiden. Organist Arjen Leistra (Schiedam) is de vertrouwde speler op het kistorgel.

Het koor geeft korting tijdens de voorverkoop van de entreebewijzen. Hiermee hebt u al voor 22 euro een kaartje; jongeren tot en met 17 jaar komen zelfs met 15 euro nog binnen. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen voor 10 euro mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *