RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KOOPZONDAGEN VLAARDINGEN: 5% OMZETSTIJGING

Winkelcentrum LiesveldVLAARDINGEN- De verruiming van het aantal koopzondagen in Vlaardingen heeft de winkeliers een gemiddelde omzetstijging opgeleverd van 5%. Geld van consumenten dat anders in Schiedam of Rotterdam zou zijn uitgeven, zo meent wethouder Ruud de Vries (D66).

De fractie van de CU-SPG  heeft ernstige twijfels. Wanneer zij voor kerkbezoek op zondag in het centrum zijn is het erg rustig. De wethouder weerlegt dat door te wijzen op het tijdstip van de dag. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de ondernemers in Vlaardingen overwegend positief zijn over een verruiming van het aantal koopzondagen met 12%.

Het CDA blijft op het standpunt dat een 24-uurseconomie voor Vlaardingen niet nodig is, maar de fractie is verdeeld over de koopzondagen.

De oppositie is lichtelijk teleurgesteld over het aantal winkels dat open is tijdens de koopzondagen in Vlaardingen. Daarnaast is er behoefte aan het geven van meer bekendheid aan de Vlaardingse koopzondagen. Wat de wethouder betreft ligt het initiatief daarvoor bij de winkeliers. Het ontbreekt het college aan het geld voor een dergelijke campagne. Bovendien is het geen gemeentelijke taak om koopzondagen te promoten.

Volgende week donderdag beslist de gemeenteraad over het koopzondagenbeleid in Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *