WATERWEG ACTUEEL

TE KOOP: LANDGOED DOKTER MOERMAN VLAARDINGEN

Moerman werd bekend door zijn alternatieve therapie tegen kanker. Waarmee hij inging tegen de reguliere behandelmethode. Van eenentwintig patiënten staat onomstotelijk vast dat ze zijn genezen door niets anders dan de Moermantherapie (bron: ‘Retrospectief onderzoek naar de effectiviteit van de Moermantherapie bij kankerpatiënten’). Op landgoed van Moerman heeft de tijd stil gestaan. Het terrein en de ondergrond waarop het monumentale complex staat, zijn een gemeentelijk archeologisch monument dat twee terpen bevat waaronder zich archeologische resten bevinden.
Het terrein omvat een imposante oprijlaan die uitkomt op het grote erf van de boerderij, waarop een schuur, een garage en twee hooibergen staan. Op de garage staat een groot duivenhok. Deze herinnert aan één van de voormalige bewoners van het complex, dokter Cornelis Moerman. Achter de boerderij en het herenhuis ligt een hoogstamboomgaard met diverse fruitbomen. Eind jaren ‘80 kwam het landgoed in bezit van de gemeente.

VLAARDINGEN- Het landgoed van wijlen Dokter Moerman in Vlaardingen staat te koop. Vanaf morgen, 17 mei, kunnen geïnteresseerden een plan met een bod uitbrengen. Het college van burgemeester en wethouders heeft voorwaarden vastgesteld die ervoor moeten zorgen dat een toekomstige koper de cultuurhistorische en monumentale waarden van het landgoed behoudt. Het landgoed moet van blijvende meerwaarde zijn voor de stad en haar inwoners.

Gezien het bijzondere karakter van het landgoed, heeft de gemeente randvoorwaarden bepaald waarbinnen het plan van potentiële toekomstige kopers moet vallen. Het accent ligt daarbij op de volgende punten:

  • Een invulling van het gebied die toekomstbestendig is;
  • Een invulling van het landgoed die meerwaarde heeft voor de inwoners van Vlaardingen;
  • Het complex moet met zijn fraaie uiterlijk en historische betekenis een landmark zijn binnen Vlaardingen;
  • De cultuurhistorische en monumentale waarden van het landgoed moeten behouden blijven.

 Het verkoopproces wordt begeleid door makelaarskantoor Cushman & Wakefield. Er zijn drie kijkdagen ingepland voor potentiële toekomstige kopers, op dinsdag 29 mei 2018 van 13.30 tot 15.00 uur,  donderdag 31 mei 2018 van 10.00 tot 11.30 uur en op woensdag 13 juni 2018 van 10.00 tot 11.30 uur. Kandidaten kunnen tot donderdag 12 juli 12.00 uur een bod uitbrengen bij notariskantoor van Gastel. Aan de hand van een scoringstabel worden de ingediende plannen beoordeeld. De beoordeling is gekoppeld aan de onderdelen van het stedenbouwkundig programma van eisen. Uit de ingediende plannen wordt een koper geselecteerd. In het verkoopproces krijgen alle geïnteresseerden partijen gelijke informatie en gelijke kansen.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

mei 16th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *