Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KOOKSTUDIO SCHIEDAM KRIJGT GEEN TERRASVERGUNNING

SCHIEDAM- Kookstudio ‘Van de Kook’ krijgt geen terrasvergunning van de gemeente Schiedam om te kunnen ondernemen in de Westmolenstraat. De gemeente zou van oordeel zijn dat de kookstudio behoort tot de zogenaamde ondersteunende horeca. Daar hoort geen terras bij, zo heeft de onderneemster te horen gekregen op haar aanvraag. Vanmiddag vindt nog een laatste gesprek plaats met de gemeente. Het indienen van een bezwaar is mogelijk, maar de afhandeling gaat naar verwachting 3 maanden duren. Die tijd heeft de Schiedamse niet.

Bij de kookstudio worden kook-workshops verzorgd en ontvangt men in principe geen eters, maar een terras zou na twee maanden van verplichte sluiting een mogelijkheid zijn om de zaak financieel overeind te houden.

De deuren van het pand in de Westmolenstraat 6 blijven dicht.
In de Westmolenstraat hebben buren geen bezwaar tegen het terras. Een lijst handtekeningen moet dit aantonen. De Westmolenstraat bestaat voor een deel uit braakliggende grond en een parkeerplaats. Dat kan allemaal zo zijn, maar op het stadskantoor blijkt men minder soepel dan aanvankelijk aangekondigd, zo stel de kookstudio vast.

Maandag 1 juni mogen horecabedrijven (restaurants en cafés, max. 30 personen) en de terrassen weer open, maar Koninklijke Horeca Nederland stelt dat twee derde van de horecaondernemers hun deuren per 1 juli moeten sluiten. De Kookstudio is er daar één van.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *