WATERWEG ACTUEEL

KONINGSHOEK MAASSLUIS DURFT ‘ZWERVERS’ NIET TE WEREN

KONINGSHOEK MAASSLUIS DURFT ‘ZWERVERS’ NIET TE WEREN

In 2013 werd het Utrechtse PvdA-gemeenteraadslid Bert van der Roest betrapt op het verduisteren van  40.000 euro van de daklozenkrant in de domstad. De PvdA’er was daar penningmeester.

MAASSLUIS-  Winkelcentrum Koningshoek in Maassluis heeft in allerijl een straatkantverkoper weer toegelaten tot het gebouw. De PvdA had zich beklaagd bij de manager van de Koningshoek, over het wegsturen van de verkoper, eerder deze week. Een woordvoerster van vastgoedbelegger Wereldhave –eigenaar van de Koningshoek-  zegt dat een en ander berust op een misverstand. De woordvoerster kan niet zeggen of er huisregels zijn over het toestaan of weren van straatkantverkopers.

Organisaties achter de diverse straat- en daklozenkranten in Nederland suggereren dat hun bladen worden verkocht door personen zonder vaste woon- of verblijfsplaats. Minder bekend is dat een fors deel van deze groep verslaafd is of illegaal in Nederland. Met de verkoopopbrengsten worden verslaving en illegaliteit in stand gehouden. Daarnaast worden gevangenen met een lichte straf overdag beziggehouden met het verkopen van straatkranten. Ook zijn bendes van Bulgaarse Roma betrokken bij de verkoop van dergelijke bladen.

Verkopers van straatkranten moeten in een aantal gemeenten een vergunning kunnen tonen. Deze vergunning garandeert niet dat de verkoper ook een verblijfsstatus heeft, omdat organisaties achter de bladen het uitzetten van illegalen geen optie vinden en illegaliteit niet registreren.

 

Webradio Torpedo

januari 11th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *