Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KOMST MAASPARK VLAARDINGEN ONZEKER

VLAARDINGEN- Het is nog maar de vraag of er voldoende geld is voor het aanleggen van het Maaspark binnen de Rivierzone in Vlaardingen. Het beoogde park, in de omgeving van de Maasboulevard en de Olivier van Noortlaan, moet worden betaald uit de woningbouw aan de Galkkade en door Van Adrighem, de ontwikkelaar van de voormalige Unileverlocatie.

Vanuit de verkoop van de eerste woningen aan de Galgkade is nog onvoldoende geld bijeen gebracht voor de aanleg. Een ander deel van de financiering vindt plaats vanuit de anterieure overeenkomst met Van Adrighem. Om tot herinrichting over te gaan moet het schetsontwerp uitgewerkt worden tot een definitief ontwerp in samenspraak met onder meer omwonenden. Na raming van het definitieve ontwerp, moet ook duidelijk worden of er voldoende middelen beschikbaar zijn dan wel komen.

In de plannen voor de Rivierzone is in 2015 al aangegeven dat aan de Maasboulevard een park moet komen. Het plan voor het Maaspark was destijds om ook het Vlaardingse vuurtorentje in het park te plaatsen. Vorig jaar is het torentje al geplaatst op het terrein van stadsstrand aan de KW-haven, aan de overkant van het beoogde Maaspark.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *