Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KOEIENKOPPEN KUNNEN TERUG NAAR BINNENSTAD SCHIEDAM’

SCHIEDAM- De koeienkoppen Bert en Brigit kunnen binnenkort terug naar de Koemarkt in Schiedam, denkt raadslid Christien Bruggeman (AOV). De herinrichting van de Hoogstraat met een stuk Koemarkt aan de waterkant van de Lange Haven biedt daarvoor een kans.

De werken van kunstenaar Arjen Lancel stonden jaren op de Koemarkt, maar verdwenen daar na de meest recente herinrichting. De koeien kwamen terecht in het weiland nabij de Slimme Watering aan de rand van Schiedam-Kethel.

Wethouder Marcel Bregman (D66) laat weten geen zin te hebben in die discussie. Hij verwijst naar het uitvoeringsprogramma van de binnenstad. Bregman: “Daar staan de vragen van de kunst in de openbare ruimte. Dus het lijkt mij daar uitstekend op zijn plek.”

In de afgelopen jaren hebben onder andere de Historische Vereniging en de bewonersorganisatie Centrum geijverd voor de terugkeer van de koeienkoppen. De kunstwerken horen in de binnenstad menen de organisaties, omdat ze mede tot stand zijn gekomen door een gift van MAB, projectontwikkelaar van de Nieuwe Passage.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *