RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KNRM HOEK VAN HOLLAND OPNIEUW IN ACTIE VERMISTE KITESURFERS

HOEK VAN HOLLAND- De KNRM heeft de zoektocht hervat naar de vermiste kitesurfer voor de kust bij Scheveningen. Bij de zoekactie is onder meer ook het reddingsstation Hoek van Holland betrokken.
Gisteravond zijn zes golfsurfers in de problemen gekomen bij het noordelijk havenhoofd van Scheveningen. Daarbij zijn vier mensen omgekomen en wordt nog één vermist. Eén surfer werd gered.

De harde wind uit noordelijke richting en de ruwe zee met sterke stroming door springtij maakten de zoekacties een zware klus. Ondanks de hoge golven en zware branding lukte het de redders bij de eerste reddingsactie om drie mensen uit het water te halen. Twee van hen werden bewusteloos uit het water gehaald en overleefden het incident niet. De derde surfer was aanspreekbaar en wist te vertellen dat er nog meer mensen in de zee in de problemen waren. De reddingsactie werd opgeschaald naar GRIP1. KNRM Scheveningen, KNRM Ter Heijde, KNRM Hoek van Holland, Brandweer, lokale reddingsbrigade en een kustwachthelikopter werden ingezet om met reddingboten, voertuigen en redders zoekslagen te maken op zee en op het strand.

Het zoeken werd enorm bemoeilijkt door de manshoge schuimlaag die op zee en op het strand het zicht bemoeilijkte. Met de hulp van de helikopter werd de schuimkraag weggeblazen, om beter zicht te hebben op het water en eventuele drenkelingen. Op het havenhoofd stonden meerdere voertuigen van de brandweer met onder andere een hoogwerker om langs de blokkendam te kunnen assisteren. 

Voor de opvang van de slachtoffers, die in kritieke toestand uit het water gehaald werden, werden meerdere ambulances, politie en traumahelikopters gealarmeerd. Na een drie uur durende zoekactie werd de actie rond 22.30 uur gestaakt vanwege de duisternis. Dinsdagmorgen bij zonsopkomst is de zoekactie hervat. Meerdere reddingboten en kusthulpverleningsvoertuigen uit de omgeving zochten samen met de brandweer en de kustwachthelikopter opnieuw naar de vermiste surfers. In de loop van de ochtend zijn ook de laatste drie vermiste surfers gevonden en geborgen. 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *