Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KNRM HOEK VAN HOLLAND BEZORGT KERSTSTOLLEN OP NOORDZEE

HOEK VAN HOLLAND- De KNRM in Hoek van Holland heeft vandaag kerstbroden langsgebracht bij de verschillende schepen die liggen te wachten in de diverse ankergebieden op de Noordzee. Uit voorgaande jaren weten de vrijwilligers dat de kerstbroden, beschikbaar gesteld door een lokale bakker uit Katwijk, enthousiast worden ontvangen door de bemanningsleden.

De zeelui aan boord van deze schepen liggen soms weken te wachten op lading voor de Nederlandse kust en dat betekent dat ze tijdens Kerst ver van huis zijn, zonder hun dierbaren.

Tot zo’n 25 jaar geleden werd met name door de Hoekse redders de laatste oefentocht in december gebruikt om postzakken bij de ankerliggers voor de kust af te leveren. Zo kregen de zeelieden van het thuisfront schriftelijk steun om de kerstdagen door te komen. Naarmate communicatie tussen wal en schip makkelijker werd is het brengen van post overbodig geworden.

Om zeelieden met kerst extra aandacht te geven vanaf de wal werd er rond 2012 vanuit de KNRM deze kerstbroden actie opgezet. Voor de KNRM redders een ontspannen oefentocht en voor de zeelieden een aangename verassing. Vanuit Hoek van Holland vertrokken de KNRM reddingboten Jeanine Parqui en de Edith Grondel van station Katwijk. Om 12.30 waren de redders zonder kerstbroden maar met een zeer voldaan gevoel terug in de Berghaven.

Het tv-programma Hart van Nederland (SBS6) is meegeweest en zendt vanavond om 22.30 uur een item uit over deze kerstactie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “KNRM HOEK VAN HOLLAND BEZORGT KERSTSTOLLEN OP NOORDZEE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *