RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KLUSSEN VOOR VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

Politiediensten in de EU weten zich geen raad met het EU-toelatingsbeleid voor irreguliere migranten, zogenaamde ‘vluchtelingen’.  Er is een schrijnend tekort aan menskracht, middelen en gebrek aan organisatie. Dat blijkt uit een peiling van de Europese Politievakbond onder agenten uit diverse EU-landen. Nederland, Duitsland, Spanje en enkele Balkanlanden zijn onderbezet én onvoldoende uitgerust om grote stromen aan irreguliere migranten te verwerken en te screenen. De Europese politievakbond denkt dat er direct gevaar dreigt voor politiemedewerkers, ook in Nederland.
Politiediensten in de EU weten zich geen raad met het EU-toelatingsbeleid voor irreguliere migranten, zogenaamde ‘vluchtelingen’. Er is een schrijnend tekort aan menskracht, middelen en gebrek aan organisatie. Dat blijkt uit een peiling van de Europese Politievakbond onder agenten uit diverse EU-landen. Nederland, Duitsland, Spanje en enkele Balkanlanden zijn onderbezet én onvoldoende uitgerust om grote stromen aan irreguliere migranten te verwerken en te screenen. De Europese politievakbond denkt dat er direct gevaar dreigt voor politiemedewerkers, ook in Nederland.
SCHIEDAM- Aan alle raadleden in Schiedam wordt gevraagd vrijwilligerswerk te verrichten in het pand van de vluchtelingenopvang aan de Wilem Passtoorsstraat. Het verzoek komt van burgemeester Cor Lamers (CDA). De lokale politici kunnen nog tot en met aanstaande vrijdag op werkdagen de handen uit de mouwen steken in het pand. Onder het motto ‘kijken = helpen’ kunnen zij zich melden bij het Servicepunt Vrijwilligers Schiedam.

Op 26 januari ging een raadsmeerderheid akkoord met de opvang aan de Willem Passtoorsstraat. De steun voor de huisvesting van een groep van vijftig vluchtelingen kwam van VVD, CDA, PvdA, D66, SP, GroenLinks, Fractie Janssen en de raadsleden Hamerslag (PS) en Malkoc.

De voor de inrichting en de aankleding van het pand noodzakelijke spullen — denk aan bedden, stoelen, banken, tafels, koelkasten, enzovoort — schaft de gemeente Schiedam aan in samenspraak met betrokken organisaties. Het streven is dat ze nog deze week in de Willem Passtoorsstraat worden afgeleverd. In die periode is er daarom veel te doen in het pand. De betrokken (vrijwilligers)organisaties hebben ook een herhaalde oproep gedaan in hun netwerk om mee te helpen.

Enkele wijkbewoners zijn een juridische procedure gestart om de huisvesting van vluchtelingen aan de Willem Passtoorsstraat tegen te houden. Die procedure loopt nog.

Zie ook: 4-ton extra naar vluchtelingen Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *