WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KLEINSTE RESTAURANT VAN NL IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aan de Hoogstraat in Schiedam opent begin juli Choripan, waarschijnlijk het kleinste restaurant van Nederland. Aan één tafel en drie stoelen denkt initiatiefnemer Cock den Breejen (60) genoeg te hebben. Op de kaart alleen Argentijnse gerechten, want daarvoor hebben initiatiefnemer Cock en zijn vrouw een ware passie. Met regelmaat bezoeken zij Argentinië, het land in het zuiden van Zuid-Amerika, en nemen dan van alles mee om vanuit hun foodtruck op festivals te verkopen. Het nieuwe onderkomen in Schiedam wordt daarop een aanvulling.

Cock den Breejen in de zomer van 2014 aan het werk met één van de twee karren van  Choripan.nl in Rotterdam tijdens de WK voetbalwedstrijd Nederland - Argentinië. Voor het eind van de wedstrijd heeft de ondernemer zich uit de voeten gemaakt. Die avond verloor Oranje en waren de typisch Argentijnse broodjes met worst even niet meer zo geliefd.
Cock den Breejen in de zomer van 2014 aan het werk met één van de twee karren van Choripan.nl in Rotterdam tijdens de WK voetbalwedstrijd Nederland – Argentinië. Voor het eind van de wedstrijd heeft de ondernemer zich uit de voeten gemaakt. Die avond verloor Oranje en waren de typisch Argentijnse broodjes met worst even niet meer zo geliefd.

Eigenlijk zou Choripan een pop-up vestiging worden voor de wintermaanden, maar na het zien van alle mogelijkheden met het pand aan de Hoogstraat in Schiedam werd een contract voor 5 jaar getekend.

Naast de exclusieve ontvangst van dagelijks twee eters is er in het pand alle ruimte voor een koel- en vriescel, het houden van kantoor en voor het verzorgen van catering met Argentijnse gerechten, hapjes en drank.

In oktober houdt Choripan een groot openingsfeest waarbij Schiedammers worden getrakteerd op lekkers uit República Argentina. Ook al draait de zaak dan al enkele maanden, maar Breejen wil pas feesten wanneer het einde van het food truck seizoen daar is, zodat het stel echt de handen vrij heeft voor Schiedam.