RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KLEIN FEESTJE STATIONSPLEIN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Op het Stationsplein in Schiedam-Oost is het vanmiddag feest. Tussen 16.30 en 18.30 uur worden passanten en bezoekers verwend met wat lekkers, een eindejaarswens, een gedicht van Sander Groen en muziek van Duo Tijdloos. Het feestje voor het station is een initiatief van ‘Oost Pact Door’, waarin onder andere Politie, de Frankelandgroep en Woonplus samenwerken om de wijk te verbeteren.

De bomen op het Stationsplein zijn sinds enkele weken voorzien van lampjes door Het Pact. Een initiatief met kerstversiering aan de fontein voor het station werd vorig jaar vroegtijdig beëindiging door vandalen.

Vorige maand werd bekend dat het cameratoezicht op het Stationsplein en omgeving wordt verlengd tot en met 10 november 2021. Door cameratoezicht kunnen onveilige situaties en wanordelijkheden vroegtijdig worden gesignaleerd en mogelijk voorkomen. De inzet van minder ingrijpende middelen zal volgens de politie niet tot het gewenste resultaat leiden.

In november 2017 waren er rellen op het Stationsplein. Bij deze rellen werd onder andere de politie belaagd door groepen buitenlandse jeugd.  Verder was er vorig jaar een gewapende overval op de Spar. In november en december 2016 was het raak bij de stationsrestauratie. Ook worden met enige regelmaat op het plein bedelaars staande gehouden en bekeurd.

In november 2015 werd het Stationsplein al aangewezen als cameratoezichtgebied. Dit was op basis van een overzicht van incidenten die eerder dat jaar plaats vonden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *