WATERWEG ACTUEEL

KLEDINGBANK VLAARDINGEN SCHRIKT VAN STROOMOPWAARTS

KLEDINGBANK VLAARDINGEN SCHRIKT VAN STROOMOPWAARTS

Als een gezin bij brand alles kwijt is kan men direct bij de kledingbank terecht, zegt de organisatie: ‘De gemeente hoeft maar één belletje te geven en de gedupeerde mag meteen langs komen.’

VLAARDINGEN- De Kledingbank Vlaardingen wil een betaalde bedrijfsleider aanstellen door middel van een gemeentelijke subsidie, maar de kledingbank vindt Stroomopwaarts tegenover zich. De kledingbank heeft het gemeentebestuur al gepolst voor het aantrekken van de huidige, vrijwillige bedrijfsleider die de kledingbank ‘stabieler’ moet maken. Participatiebedrijf Stroomopwaarts wil de vrijwilligers van de kledingbank daarentegen zo snel mogelijk aan een reguliere baan helpen, buiten de kledingbank. Van subsidie is geen sprake.

De Kledingbank Vlaardingen vreest voor het voortbestaan door het handelen van Stroomopwaarts en doet een dringend beroep op wethouder Cees Oosterom (CDA) en de gemeenteraad om hier een stokje voor te steken.

Inmiddels helpt de kledingbank in Vlaardingen duizend bewoners van Vlaardingen waarvan ruim vijfhonderd kinderen. ‘Van alle spoed opdrachten tot aan agressieve deelnemers, die ook wel eens in de winkel komen,  worden elke dag onze doelen bereikt, namelijk het aankleden van kinderen en inmiddels volwassenen’, laat de Kledingbank Vlaardingen weten.

Webradio Torpedo

januari 11th, 2018

1 Comment

One Comment

  1. Ikke says:

    Jammer dat de betreffend bedrijfsleider alle vrijwillige dames weggejaagd hebt,dames die al jaren daar werkte met plezier. Triest om dit te lezen. stroomopwaarts moeten toch een goede reden hebben om het contract niet te verlengen lijkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *