Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KLANTEN STADSVERWARMING ROTTERDAM PROFITEREN NIET VAN PRIJSPLAFOND’

ROTTERDAM- Het Rotterdamse raadslid Simon Becker (VVD) heeft de aandacht gevraagd van de wethouder voor huishoudens die zijn aangesloten op de stadsverwarming. De VVD wil dat het Rotterdamse stadsbestuur in Den Haag aan de bel gaat trekken, omdat 55.000 huishouden niet profiteren van het prijsplafond met grote gevolgen voor de portemonnee van deze huishoudens.

De hard gestegen prijzen voor energie zijn voelbaar voor alle Rotterdammers, stelt de VVD, ook al heeft het kabinet een prijsplafond aangekondigd voor het gebruik van gas en elektriciteit. Echter voor 55.000 huishoudens in Rotterdam is dit een hard gelach, zij maken namelijk gebruik van stadswarmte.

Bij het gebruik van stadswarmte wordt een huis verwarmd zonder gas. De prijs voor stadswarmte is echter wel gekoppeld aan de gasprijs, maar de mensen met stadswarmte komen niet in aanmerking voor het prijsplafond. Wetgeving om de prijs van stadswarmte lost te koppelen van de gasprijs laat nog op zich wachten en zal dus voor deze winter geen uitkomst bieden voor de Rotterdammers die gebruik maken van stadswarmte.

De energierekening bestaat niet alleen uit het verbruik van gas en elektra, een aanzienlijk deel betreft leveringskosten, belastingen en netwerkkosten. Deze extra kosten gaan omhoog, vanwege de financiering van het klimaatbeleid. Daarnaast zijn er de gestegen gas- en elektriciteitsprijzen die ook weer het gevolg zijn van het klimaatbeleid: een poging van een politieke meerderheid om de uitstoot van CO-2 terug te dringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *