Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KLAGERS GELUIDSHINDER SCHIEDAM-WEST WILLEN NIET VERKASSEN

SCHIEDAM- Twee huiseigenaren met een pand aan de Jan Evertsenweg in Schiedam-West zijn van plan daar te blijven wonen, ook nu de gemeente het voornemen heeft hen mogelijk uit te kopen, in verband met de geluidsoverlast van scheepswerf Huisman Equipment. De Raad van State (RvS) heeft de bewoners onlangs in het gelijkgesteld. De buren verlangen nu van de gemeente dat Huisman op de vingers wordt getikt om daarmee de geluidshinder terug te dringen.

De omwonenden stellen: ‘Wij zijn in 2014 op de Jan Evertsenweg komen wonen. Wij hebben deze woning gekocht en hebben ons gerealiseerd dat er sprake zou kunnen zijn van enige geluidsoverlast. Bij onze beslissing de woning te kopen zijn we ervan uitgegaan dat de bestaande milieuvergunningen worden gerespecteerd. In de praktijk blijkt Huisman echter met enige regelmaat de milieuvergunning te overtreden. Ondanks aandringen van de bewoners heeft de gemeente daar nooit afdoende op gehandhaafd.’

Begin dit jaar heeft de RvS een uitspraak gedaan in het hoger beroep dat door de omwonenden was ingesteld tegen de aan Huisman verleende milieuvergunning. De RvS oordeelt dat de milieuvergunning niet zorgvuldig is voorbereid en verleend en dat de vergunning afwijkt van de feitelijke bedrijfssituatie van het bedrijf Huisman.

De uitspraak van de RvS heeft niet alleen gevolgen voor Huisman, maar ook voor andere bedrijven in het havengebied. Dit betreft Vijfsluizen, Wiltonhaven, Wilhelminahaven en Havenstraat. Ook deze milieuvergunningen zullen naar verwachting moeten worden aangepast, omdat het geluid van de motor van een schip niet is meegenomen in de verleende milieuvergunningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “KLAGERS GELUIDSHINDER SCHIEDAM-WEST WILLEN NIET VERKASSEN

  1. Doe niet zo moeilijk, pak het geld en ga verhuizen. Je verwacht toch niet dat ze Huisman gaan sluiten. Zo jagen we de werkgelegenheid weg uit Schiedam.

  2. Woon nu bijna 64 jaar in de gorzen en heb het klinken van schepen, het geratel van de baggerschepen en het luiden van toen nog twee kerken nooit als hinderlijk ervaren, je raakt er aan gewend en het hoort er gewoon bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *