Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KLACHTEN OVER DEELSCOOTERS SCHIEDAM IS HEEL GOED TEKEN’

SCHIEDAM- De deelscooters van Felyx worden veel gebruikt in Schiedam. Dat is de conclusie die wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) trekt uit de klachten over het lukraak parkeren van de scooters. Met nauwelijks onderdrukte trots meldt de wethouder: “De Felyx scooters zijn nu wat veel in het nieuws, omdat ze niet altijd even netjes geparkeerd worden. Ik kan u daarbij zeggen dat het dus ook betekent dat ze heel erg veel gebruikt worden en dat is een heel goed teken voor de mobiliteitsopgave die we in Schiedam hebben.”

In maart kwamen uit meerdere wijken klachten over het parkeren van de deelscooters. Verhuurder Felyx liet daarop weten dat de klagers de kentekens van de gewraakte scooters konden doorgeven, zodat het bedrijf de gebruikers zou aanspreken en bij herhaling beboeten.

Sinds september zijn in de Schiedamse wijken West en de Gorzen deelauto’s, deelfietsen en deelscooters te vinden. Die zijn tegen betaling door iedereen te gebruiken. Daarnaast kunnen maximaal 100 Schiedamse huishoudens meedoen aan een experiment, waarbij zij hun eigen auto laten staan. In ruil krijgen ze reisbudget, waarmee ze met andere vormen van vervoer kunnen reizen. Het gaat om experimenten die moeten helpen om Schiedam bereikbaar te houden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *