Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KITESURFER HOEK VAN HOLLAND IN GEVAAR DOOR VISFUIK

HOEK VAN HOLLAND- Een kitesurfers voor de kust van Hoek van Holland is in een levensgevaarlijke situatie terecht gekomen door een professionele visfuik, een zogenaamde staand want . Dat beweert de Partij voor de Dieren (PvdD) in de Rottedamse gemeenteraad.

De kitesurfer raakte verstrikt in een staand want, waarschijnlijk geplaatst door een beroepsvisser. De situatie was zo alarmerend dat de surfer hulpsignalen uitzond naar de mensen die zich op dat moment op het strand begaven. Uiteindelijk hebben leden van de Hoekse Watersportvereniging de kitesurfer uit deze benarde positie bevrijd. Het incident vond plaats op zaterdag 19 oktober.

Een deel van het staand want spoelde afgelopen zondag aan op het strand. Van het aangespoelde net is door betrokkenen een foto gemaakt en naar de PvdD gestuurd.

PvdD: ‘Volgens betrokkenen was de locatie van het staand want nauwelijks zichtbaar en onvolledig aangebracht, zoals dat bijvoorbeeld kan worden gedaan met gekleurde boeien die precies laten zien waar het staand want is geplaatst onder de zeespiegel. Deze tekortkomingen werden mede geconstateerd door de politie, die door de betrokkenen op de hoogte is gesteld over het incident en ter plaatse kwam. De politie heeft evenwel geen strafbaar feit kunnen constateren, waardoor de betrokken kitesurfer geen aangifte heeft kunnen doen.’

Volgens de PvdD is het aanbrengen van een degelijke aanduiding voor een staand want wettelijk verplicht. Zonder degelijke aanduiding lopen watersporters – zoals kitesurfers – namelijk een groot risico verstrikt te raken in de netten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet toezien op naleving, meent de PvdD. De partij komt met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur op de Coolsingel.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *