Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KINDERGEMEENTERAAD SCHIEDAM OP EXCURSIE

SCHIEDAM- De Schiedamse kindergemeenteraad is op excursie geweest om onder meer te bekijken hoe een ‘All Electric’ woning eruit ziet. Ook heeft verhuurder Woonplus de kinderen geleerd hoe restwarmte van de AVR kan worden gebruikt om huizen te verwarmen. Helemaal toekomstproof, meent Woonplus, want in 2050 moeten alle huizen in Schiedam aardgasvrij zijn.

In Groenoord is al begonnen met aanpassing van ruim honderddertig woningen op gebruik van het warmtenet. Het daadwerkelijk aansluiten van huizen en wooncomplexen zal volgens de voorlopige planning starten in 2021.

In geen enkele andere gemeente in Nederland worden kinderen op een zelfde manier betrokken bij het gemeentebeleid. De Schiedamse kindergemeenteraad, een initiatief van de gesubsidieerde instelling De Kleine Ambassade (voorheen Stichting Kik’r), bestaat uit drieëntwintig niet gekozen leden van verschillende Schiedamse basisscholen. De kinderen buigen zich vooral over politiek-correcte thema’s als kunst, cultuur en milieu.
Het aardgasvrij maken van de Woonpluswoningen in Schiedam-Groenoord kost naar schatting 76 miljoen euro. Dat is ruim 16.000 euro per woning. Alleen voor de omschakeling van gas naar warmtenet, dus zonder isolatie of woningverbetering. Onafhankelijke energievergelijker Pricewise denkt dat de rekening wordt gestuurd aan consumenten die niet of veel later van het gas gaan.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “KINDERGEMEENTERAAD SCHIEDAM OP EXCURSIE

  1. En wat was de reactie van die kinderen?? Dat is natuurlijk veel belangrijker dan het feit dat ze er geweest zijn.
    En waar komt het geld vandaan om die woningen aardgasvrij te maken? Kan woonplus niet beter dit geld investeren in betaalbare woningen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *