WATERWEG ACTUEEL

KINDEREN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN KRIJGEN FIETS

KINDEREN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN KRIJGEN FIETS

VLAARDINGEN- In Vlaardingen krijgen kinderen van vluchtelingen een fiets. Omdat deze kinderen in de basisschoolleeftijd naar de Globe op school gaan aan de Binnensingel, en niet in hun eigen wijk, krijgen zij die fiets om naar deze school te gaan. Op de Globe is een speciaal programma om kinderen van vluchtelingen op te vangen.

De kinderen van vluchtelingen in de leeftijd van 12 tot 17 jaar, krijgen les op de internationale VOS. Ook deze kinderen krijgen een fiets om naar school te gaan. De inzet is en blijft dat kinderen van vluchtelingen op hun niveau, kunnen doorstromen naar het regulier onderwijs.

Het aantal kinderen van vluchtelingen neemt toe. Het blijkt dat de kinderen die naar de Globe gaan kampen met problemen waardoor wordt ingezet op extra speltherapie. Omdat de situatie op de Globe voorlopig onveranderd blijft, zou deze aanvullende speltherapie ook in 2018 nog steeds van belang zijn, meldt het gemeentebestuur in de voortgangsrapportage over de huisvesting van vluchtelingen.

Eerder werd al bekend dat minderjarige vluchtelingen die zonder ouder(s) in Vlaardingen wonen maandelijks zo’n 200 euro aanvullende bijstand krijgen bovenop de gebruikelijke uitkering van 778 euro. De bijstand voor deze groep minderjarigen wordt dan gelijkgetrokken met de uitkering van een jongere van 21 jaar, die ontvangt 924 euro.

Hoewel naast de uitkering en aanvullende bijstand, huur- en zorgtoeslag ook onderdeel zijn van de inkomsten, vindt het stadsbestuur de bijstand voor minderjarigen vluchtelingen erg laag om in het onderhoud te voorzien. De norm tot 21 jaar is er namelijk op afgestemd dat iemand van die leeftijd nog een beroep kan doen op zijn ouders. Als dat niet zo is, zoals in de situatie van vluchtelingen tot 21 jaar, zijn de noodzakelijke kosten hoger.

Webradio Torpedo

november 14th, 2017

3 Comments

3 Comments

 1. Peter says:

  Ik heb als nederlander ook geen geld om een goede fiets voor mijn kind te kopen.wordt ik nu ook geholpen?

 2. Marco says:

  Ik wil ook wel een fiets voor mn dochter….woon al 40 jaar in Vld en heb nog nooit wat gehad.Hier betaal ik geen belasting voor!

 3. Andre says:

  Nee jullie krijgen niets jullie zijn geen vluchtelingen.
  Onze regering speelt alleen voor sinterklaas voor de toekomstige generatie nederlanders.
  Oorspronkelijke bevolking boeit ze niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *