Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KINDEREN VLAARDINGEN WACHTEN 4 JAAR OP SPEELTUINTJE

VLAARDINGEN- Kinderen in de Vlaardingse nieuwbouwwijk Nieuw Sluis (Rivierenzone) moeten tot 2021 wachten op een speeltuintje in de buurt. Dat maakt wethouder Bart de Leede (GroenLinks) in eerste instantie duidelijk aan het Corné Venema, fractievoorzitter van het CDA. Hoewel: “Misschien is er aanleiding om nog eens even na te gaan of we die termijn wat zouden kunnen vervroegen”, laat de wethouder weten.

De eerste paal voor de nieuwbouw aan de Galgkade ging in oktober 2017 al de grond in. Er werden huizen gebouwd voor jonge gezinnen. Venema: “En wat als je ouders een nieuwe woning hebben gekocht en er in de nieuwe wijk geen speeltuin is aangelegd?” De wethouder vindt dat speelruimte meer is dan speeltuintjes. De Leede: “Speelruimte is natuurlijk ook het aanbieden van speelgelegenheden, of speelaanleidingen, zoals dat in het jargon ook wel wordt genoemd. Ofwel een trapveldjes, de ruimte om te spelen, buiten.“

Het CDA blijft een speeltuintje in Nieuw Sluis een gemis vinden. Venema: “Het is niet alleen een nadeel voor de gezondheid van kinderen, ook kunnen kinderen gewoon niet leuk buitenspelen en maken ze daardoor minder snel vriendjes.” Wethouder De Leede: “Ik kan uitleggen waarom er bij de nieuwbouwlocatie de Nieuwe Sluis nóg geen speeltuin is gerealiseerd, maar dat is wel de bedoeling namelijk. De nieuwbouwlocaties is onderdeel van een breder plan. En in het kader van dat bredere plan is er een speeltuin ingepland. Alleen dat zal in 2021 zijn. Dan zijn alle kinderen inderdaad 1,5 jaar ouder, dat klopt. Misschien is er aanleiding om nog eens even na te gaan of we die termijn wat zouden kunnen vervroegen. Naar aanleiding van uw vraag wil ik daar wel naar kijken, maar er is dus voorzien in een speeltuinvoorziening, alleen niet op heel korte termijn.”

[/caption]GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *