Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KINDEREN STARTEN AANLEG EERSTE MINIBOS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Kinderen van IKC ‘t Palet steken vanochtend de handen uit de mouwen voor de jonge aanplant die met elkaar een heus Minibos gaan vormen op het veld aan Broekweg – Groen van Prinstererstraat. Het eerste Vlaardingse minibos komt op de plek nabij hun toekomstige schoolgebouw.

Een ruime raadsmeerderheid stond vorig jaar sympathiek tegenover het verzoek van GroenLinks voor de aanleg van het minibos.  Een minibos zou een positieve bijdrage leveren aan de volksgezondheid, natuurbeleving, biodiversiteit en luchtkwaliteit van Vlaardingen.

In samenspraak met Team Klavertje Vier is de locatie Broekweg – Groen van Prinstererstraat uitgekozen als locatie voor een minibos. Vorig jaar mei is er een informatieavond geweest voor de algemene invulling van de locatie Broekweg – Groen van Prinstererstraat op het IKC Palet Het Centrum. Hiervoor waren omwonenden uitgenodigd.

Een minibos is een bos van ongeveer 400 m². Voor de realisatie worden alleen inheemse boomsoorten gebruikt. Hierdoor wordt de inheemse biodiversiteit gewaarborgd. Bovendien zorgt een minibos ook voor een verbeterde houtopstand.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *