Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KINDEREN SCHIEDAM PLANTEN EERSTE MINI BOS

SCHIEDAM- Schoolkinderen in Schiedam planten volgende week zeshonderd bomen en struiken van het Tiny Forest in park Groenoord. De kinderen doen dit samen met wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) op 18 maart tijdens de landelijke Boomfeestdag. Na de aanplant van de bomen wordt een informatiebord onthuld met de naam die de kinderen voor het Tiny Forest hebben bedacht.

Het concept Tiny Forest is ontwikkeld door IVN Natuureducatie. Via een lesprogramma en het buitenleslokaal leren de leerlingen over het klimaat en de natuur. Het planten van bomen in een Tiny Forest wordt door de gemeente gepresenteerd als ‘een goede klimaatmaatregel’. Een Tiny Forest zou zorgen voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Dankzij een bijdrage van de provincie Zuid-Holland legt IVN Natuureducatie in meerdere gemeenten mini-bossen aan. De gemeente Schiedam is de eerste partnergemeente die dankzij deze regeling een Tiny Forest in Zuid-Holland aanlegt. Daarom komt gedeputeerde Anne Koning (PvdA) naar Schiedam om dit moment te vieren.

Voor nog twee bosjes  kunnen inwoners van Schiedam zelf ideeën aandragen via www.ivn.nl/tinyforest/word-initiatiefnemer. In overleg met initiatiefnemers, de gemeente en scholen worden deze locaties bepaald. Schiedam streeft ernaar om deze Tiny Forests in het voorjaar van 2021 te planten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *