Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KINDEREN ONTDEKKEN HAVENS SCHIEDAM

Na een introductie van de eigen leerkracht maken kinderen een havenexcursie met ‘de Berenboot’. De excursie duurt twee uur. Vanuit de Kleine Ambassade gaat een docent mee als gids die de kinderen op een interactieve manier meer informatie geeft over de Schiedamse haven. Voor de S’DAM Haventour heeft SPS een samenwerking gezocht met verschillende Schiedamse bedrijven en de Kleine Ambassade die het plan in opdracht van SPS tot uitvoering heeft gebracht. “Het idee is mede ontstaan door onze gesprekken met het maritieme bedrijfsleven”, vertelt Loef. “Vele bedrijven gaven aan dat er een dreigend tekort is aan personeel. En veel kinderen, jongeren en hun ouders weten niet dat de Schiedamse haven zoveel mogelijkheden biedt. De kranten zijn ontwikkeld met kinderen, zodat ze goed aansluiten bij wat zij interessant en leuk vinden.”
Na een introductie van de eigen leerkracht maken kinderen een havenexcursie met ‘de Berenboot’. De excursie duurt twee uur. Vanuit de Kleine Ambassade gaat een docent mee als gids die de kinderen op een interactieve manier meer informatie geeft over de Schiedamse haven.
Voor de S’DAM Haventour heeft SPS een samenwerking gezocht met verschillende Schiedamse bedrijven en de Kleine Ambassade die het plan in opdracht van SPS tot uitvoering heeft gebracht. “Het idee is mede ontstaan door onze gesprekken met het maritieme bedrijfsleven”, vertelt Loef. “Vele bedrijven gaven aan dat er een dreigend tekort is aan personeel. En veel kinderen, jongeren en hun ouders weten niet dat de Schiedamse haven zoveel mogelijkheden biedt. De kranten zijn ontwikkeld met kinderen, zodat ze goed aansluiten bij wat zij interessant en leuk vinden.”
SCHIEDAM- Met veel plezier hebben kinderen de Schiedamse haven ontdekt tijdens de S’DAM Haventour.

Kinderen enthousiast maken voor een toekomstig beroep in de maritieme sector en de stad van Schiedam en haar haven verbinden. Dat is de basis van de S’DAM Haventour: een uniek educatief programma, geïnitieerd door Stichting Promotie Schiedam (SPS).
Afgelopen maandag vertrok het eerste schip met tientallen scholieren van groepen 7 en 8 voor een unieke excursie door de Schiedamse Haven.

Het educatieve pakket is beschikbaar voor scholen in Schiedam en omgeving. “Het is een leuke manier om meer te leren over havens in het algemeen en de Schiedamse haven in het bijzonder”, aldus Annemieke Loef, directeur van SPS.

SPS geeft met de S’DAM Haventour gehoor aan het advies van de Kindergemeenteraad. Deze raad gaf aan dat de haven van Schiedam zo’n bijzondere plek is, dat alle kinderen van Schiedam de haven eens zouden moeten bezoeken. “Het liefst per boot.”
Scholen uit Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis die geïnteresseerd zijn in dit educatieve programma, kunnen contact opnemen met SPS via info@sdam.nl. De kinderen krijgen een educatieve kinderkrant die vooraf in de klas wordt behandeld door de eigen leerkracht. Tijdens de haventour per boot gaan zij zelf aan de slag met een doe-krant vol leuke opdrachten en informatie over de havens, de bedrijven en beroepen die hier te vinden zijn.

Eén krant is gericht op scheepvaart, alle wereldhavens en uiteraard op de havens van Rotterdam en Schiedam. Een tweede krant is een doe-krant gericht op de Schiedamse haven. Loef: “Het voordeel van de kinderkrant is dat het in de klas gelezen en gebruikt kan worden. Ook kunnen de kinderen de krant mee naar huis nemen, zodat de ouders deze ook zien.”

Zie ook: Haventour kinderen Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *