Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KINDEREN MAASSLUIS MOETEN LEREN MET GELD OMGAAN’

MAASSLUIS- Verschillende lesmethoden over omgaan met geld moeten door de gemeente Maassluis onder de aandacht van de scholen worden gebracht. Een unanieme gemeenteraad verwacht dit van het stadsbestuur, om samen met de scholen te kijken hoe dit onderwerp een plek kan krijgen binnen het primair onderwijs.

Alle raadsleden in Maassluis zijn van mening dat het voor iedereen van belang is om goed te leren omgaan met geld. Dit is op de eerste plaats een taak voor opvoeders, maar volgens de raad kan het onderwijs hierin aanvullend een rol spelen: ‘Wanneer je niet om kan gaan met geld loop je het risico om schulden op te bouwen en daarmee ligt armoede op de loer’, oordelen de volksvertegenwoordigers.

Onderwijs zou hier het verschil kunnen maken. Binnen het voortgezet onderwijs is al aandacht voor omgaan met geld en dit heeft een positieve invloed op het bewust zijn van de jongeren.

2 reacties op “‘KINDEREN MAASSLUIS MOETEN LEREN MET GELD OMGAAN’

  1. Hopelijk wordt het lesmateriaal wel in verschillende talen uitgegeven.
    Vooral in de talen: Marokkaans, Turks, Papiamento, Pools, Hongaars, Bulgaars, Somalisch, Roemeens en voor analfabeten gebarentaal of plaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *