Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘KINDERBOERDERIJ VLAARDINGEN-HOLY MOET BLIJVEN’

VLAARDINGEN- Stadsboerderij Holywood in Vlaardingen moet open blijven. Dat vinden CDA, Leefbaar en de PvdA in Vlaardingen. Corné Venema, fractievoorzitter CDA: “We hebben met Holywood gesproken en ze hebben veel ideeën en plannen voor de komende jaren. In plaats van sluiting gunnen we ze graag de kans om door te gaan.”

De partijen vragen daarom bij de begrotingsbehandeling aan het college en de stadsboerderij om te onderzoeken hoe de stadsboerderij kan blijven bestaan. De stadsboerderij zou daarbij minder afhankelijk moeten worden van de bijdrage van de gemeente.

Voor 2021 is de subsidie nog opgenomen in de begroting. Dat geeft tijd om toekomstplannen te ontwikkelen. Beide partijen zien dat veel Vlaardingers betrokken zijn bij de stadsboerderij. Ze verwachten daarom dat er nieuwe samenwerkingsverbanden kunnen ontstaan die de toekomst van de stadsboerderij kunnen garanderen.

Verder vinden CDA en Leefbaar het belangrijk dat de basisscholen de stadsboerderij goed weten te vinden. Leefbaar benadrukt dan ook dat Holywood meer is dan zomaar een dierenweide. Molenaar (Leefbaar): “Dat kinderen hier in aanraking komen met de dieren is waardevol, omdat veel stadse kinderen het platteland niet kennen. Kinderen komen bij Holywood naar de dieren kijken en om spelen. Als dat niet met de schoolklas is, komen ze wel met vader, moeder, opa of oma. Zo is elk bezoek een gezinsuitje.” Venema vult aan: “Voor onze beide fracties is het helder: we zien graag dat Holywood blijft bestaan.”

Het staat voor de PvdA als een paal boven water dat het stopzetten van de gehele subsidie een ’no go’ is. De sociaaldemocraten laten weten: ‘U kunt van de PvdA dus amendementen (wijzigingen) verwachten tijdens de behandeling van de begroting.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *