WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KINDERBOEKENSCHRIJVERS BEZOEKEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- In april en mei zijn vijf kinderboekenschrijvers op bezoek geweest in de Schiedamse bibliotheek en op enkele scholen. In totaal hebben 40 klassen en dus meer dan 900 kinderengenoten van de bezoeken van bekende jeugdboekenschrijvers.

Thijs Goverde, Vivian den Hollander, Reggie Naus, Sanne Rooseboom en Janneke Schotveld vertelden over hun boeken en hoe zij schrijver geworden zijn. Natuurlijk werd er ook veel voorgelezen. De kinderen konden de schrijvers vragen stellen. Bijvoorbeeld hoe zijeen boek maken (met pen of met de computer) en hoe ze op een idee komen om een verhaal te schrijven.

Met de schrijversbezoeken maken de kinderen kennis met een echte schrijver en zijn of haar boeken. Voordat de schrijvers op bezoek komen, wordt in de klas aandacht besteed aan de boeken, zodat de kinderen zich alvast in kunnen lezen en zo de hoofdpersonen ende verhalen van de schrijvers leren kennen.

Door de interactie met de schrijver leren de kinderen wat er allemaal komt kijken bij het maken van een boek. Bij de vraag wie er allemaal al wel eens verhaaltjes schrijft, gingen veel vingers de lucht in. Schiedam heeft dus veel schrijvers in de dop die ooit misschien ook wel in de bibliotheek als schrijver op bezoek komen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *