Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KIJKJE ACHTER SCHERMEN MUSEUM POPMUZIEK HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Hoekenezen kunnen vanavond een kijkje nemen achter de schermen bij Museum RockArt.

Stichting KUnSTPLAATS richt zich in 2019 op verzamelen. Er is de afgelopen maand al heel wat Hoekse verzameldrift langs gekomen. De passie van Henk van de Lugt, Piet van der Meer, Karin van Paassen, Mirjam Visser. Maar er is meer. Als iemand bevlogen kan vertellen over zijn verzameling dan is het Jaap Schut wel, van Museum RockArt. Schut stortte zich helemaal op de Nederlandse Popmuziekgeschiedenis. Zijn museum staat er barstensvol mee. Posters, jukeboxen, radio’s, kunstobjecten, grammofoonplaten, Golden Earring, Herman Brood, de studio van zeezender Veronica, Top 40. Hiermee heeft Schut met z’n team al heel wat tentoonstellingen samengesteld, waarmee hij vooral ook landelijke bekendheid verwerf. Onlangs maakte hij nog een bluestour met Johan Derksen. Vanuit zijn locatie aan de Zekkenstraat zijn er ook geregeld radio-uitzendingen te horen, bijvoorbeeld via Radio 5.

Naast de tijdelijke thema exposities is in Museum RockArt ook een aantal vaste onderdelen te zien, zoals de volledig gerestaureerde boordstudio van het zendschip de ‘Norderney’, waarvandaan de laatste uitzending van Radio Veronica plaatsvond en veel kleding en muziekinstrumenten van Nederlandse artiesten.
Vanavond geeft Schut, speciaal voor Stichting KunSTPLAATS, een kijkje achter de schermen. Wat houdt zijn verzameling in? Hoe is hij er toe gekomen? Wat is zijn uiteindelijke doel? Voorafgaand aan de rondleiding maakt rasverzamelaar Kees Plaisier de bezoekers warm voor het fenomeen verzamelen. Er is ook muziek van de Westlandse coverband W2 (Alex Wijnhorst en Mick Willemsen). Het wordt een nostalgische muzikale avond.

Verzamelen! En dan?
Museum RockArt, 16 april 20.00 – 22.00 uur
Zekkenstraat 42, 3151 XP Hoek van Holland
Entree: € 7,50 (incl. koffie bij binnenkomst en snack in de pauze)

Reserveren gewenst: mail naar info@stichtingkunstplaats.nl of geef u op bij het VVV op het Brinkplein.
Meer informatie: www.stichtingkunstplaats.nl

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *