WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KIES VOOR SPORT MAASSLUIS

MAASSLUIS- Basisschoolleerlingen in de groepen 3 tot en met 8 in Maassluis ontvangen volgende week bij de start van het nieuwe schooljaar het programmaboekje Kies voor Sport. Aan de hand van dit boekje kunnen ze een keuze maken uit maximaal drie sporten. Tegen een geringe vergoeding kunnen ze een kennismakingscursus volgen.

sport 2Al vele jaren maken honderden kinderen via het gemeentelijke sportkennismakingsproject Kies voor Sport kennis met een grote diversiteit aan sporten en de Maassluise sportverenigingen. De gemeente Maassluis stimuleert op deze manier kinderen om te (blijven) sporten en bewegen. Tegelijk biedt ze sportverenigingen een kans om nieuwe leden te werven. Sport en bewegen is tenslotte leuk om te doen én gezond. Je kunt het doen samen met vriendjes en vriendinnetjes en het kan het begin zijn van nieuwe vriendschappen.

Het nieuwe programmaboekje Kies voor Sport wordt bij de start van het schooljaar 2016/2017 uitgedeeld op de Maassluise basisscholen. De Maassluise sportverenigingen en andere sportaanbieders zorgen wederom voor een spetterend en uitgebreid aanbod, van voetbal tot yoga, van aikibudo tot streetdance en van snorkelen tot squash.

Nieuw in het komend schooljaar is de website www.kiesvoorsportmaassluis.nl. Op de website staan -net als in het programmaboekje- alle sportkennismakingscursussen. De inschrijving voor de cursussen verloopt voortaan via deze website. Extra cursussen Door de website is het nog beter om vraag en aanbod van sporten aan te laten sluiten bij de wensen van kinderen, ouders, sportverenigingen en de buurtsport coördinatoren. Zo zal het met de website mogelijk zijn om gedurende het schooljaar extra cursussen aan het project toe te voegen en/of een koppeling te maken met de activiteiten van de buurtsport coördinatoren van Welzijn E25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *