Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KIELLEGGING ‘DEN EERSTEN SNIK’ MAASSLUIS

MAASSLUIS- De kiel van trekschuit Den eersten Snik is gelegd. Het begin van de trekschuit die in Maassluis wordt nagebouwd lag gistermiddag in het stadhuis, bij de feestelijke kiellegging.

De gemeente Maassluis zal voor een bedrag van 64.000 euro meebetalen aan de herbouw van de historische trekschuit ‘Den eerste Snik’. Ook de Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. tast voor een vergelijkbaar bedrag in de buidel.

Na de herbouw, die 2 jaar zal duren, komt de trekschuit te liggen in het water bij de Monstersche Sluis. Daarvandaan zal Den eerste Snik weer een dienstregeling varen zoals vroeger.

Al enkele jaren wil het bestuur van de Stichting Historische werf Zorg en Vlijt het maritieme karakter van Maassluis versterken. Dit lukte vanwege vergunningtechnische redenen niet met de Werf op het Schanseiland.

Vervolgens heeft het bestuur zich ingezet om een zo origineel mogelijk trekschuit van het type snik te herbouwen om de bijzondere plaats van Maassluis aan de trekvaartroute naar Delft en verder te markeren. Dit alles als toeristische trekpleister.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *