Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KESTER FRERIKS IN LITERAIR CAFÉ SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tijdens het laatste Literair Café van dit seizoen op donderdag 27 juni is Kester Freriks te gast. Deze avond is georganiseerd samen met De Ketelfactory, die dit jaar 10 jaar bestaat. Freriks’ lezing sluit aan bij de jubileumtentoonstelling “Stil”, die tot 15 juli is te bekijken.

Kester Maria Freriks werd op 24 oktober 1954 geboren in Djakarta, Indonesië. In 1974 ging hij aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal- en Letterkunde te studeren. Als romanschrijver,dichter en essayist schreef Kester Freriks voor literaire tijdschriften. Door Hans Warren is hij de ‘laatste romanticus van de Nederlandse literatuur’ genoemd.

Literair Café
Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Het zijn inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen.
Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft. Proza, essays en poëzie verschenen in diverse bloemlezingen. Vanavond staat zijn jongste boek ‘Stilte, ruimte, duisternis: verkenningen in de natuur’ centraal. Het is genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs 2019 en de Short List Jan Hanlo Essayprijs 2019.

Donderdag 27 juni 2019 | Bibliotheek in De Korenbeurs | 20.00 uur tot 22.00 uur
Entree: € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nlBoekverkoop: de Ketelfactory.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *