Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

KERSTMARKT MAASSLUIS

MAASSLUIS- Afgelopen zondag waren de vlieten en pleinen van het Stadshart in Maasluis gevuld met enthousiast winkelend publiek. Na maanden van voorbereiding was het zondag dan weer zover, de jaarlijks terugkerende kerstmarkt in het Stadshart van Maassluis. Met optredens op de bloemhof, markt, zuidvliet en noordvliet was er op elke hoek van de straat wel een activiteit te vinden Inmiddels een vertrouwde gast; het waterwegkoor, op de markt werd uit volle borst mee gezongen met dit enthousiaste koor. Tegelijkertijd zorgde Big Fun, het Dickens ensemble en The Ladies on Stage voor een muzikale noot in andere delen van het historisch Stadshart. Ook dit jaar gaf de kapel van het Leger des Heils acte de presence wat voor velen het plaatje van kerst compleet maakte.
Kerst-StadshartMaassluis-FotografieAstidWilmink
De Zuidvliet was naast spetterende modeshows van Amigo/Amiga, Roxus, de Zoete Inval en Cartoux het toneel van Big Fun en The Ladies On Stage, de dames wisten het publiek te raken met hun prachtige stemgeluiden. Als afsluiter van deze zeer geslaagde kerstmarkt was er een optreden van een wel heel speciale damesgroep! De werkgroep kerstmarkt had wederom de nonnen van “sister-act” zover gekregen af te reizen naar ons mooie stadshart. Na een kort en spectaculair optreden spoeden de dames zich huiswaarts richting de abdij om zich voor te bereiden op de kerst-mis.

Kerstmis is een feest voor iedereen, en natuurlijk was er ook aan de oudere generatie gedacht. Met dank aan o.a het gebiedsoverleg reed de Argos Taxi-bus heen- en weer tussen verschillende ouderencomplexen. Ruim 150 ouderen hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. Zij werden in de voormalige Drukkerij door vrijwilligers ontvangen in een gezellige ongedwongen sfeer waarna er naar hartelust van de kerstmarkt genoten kon worden. Met dank aan diverse sponsoren was er een heuse “goodiebag” samen gesteld.

Een fotoimpressie van deze dag kunt u bekijken op
www.facebook.com/kerstmarktmaassluis